Skip to main content

Yapay Zeka ve Simülasyonun Kesişme Hikayesi

Bugün yapay zeka (AI) yetenekleri ve kapsamı, teknoloji karmaşıklığı arttıkça sürekli genişliyor. Bu nedenle, mühendisler sistemlere yapay zekayı entegre etme göreviyle karşı karşıya kaldıklarında yeni zorluklarla karşılaşıyorlar. Karmaşıklığın bir kısmı, yapay zeka modellerinin yalnızca eğitildikleri veriler kadar etkili olduğu gerçeğinden kaynaklanmaktadır – eğer bu veriler yetersiz, yanıltıcı veya önyargılı ise, modelin hesaplamaları da öyle olacaktır.

Yüksek seviyede, yapay zeka ve simülasyonun kesiştiği üç temel yol bulunmaktadır. İlk olarak, yetersiz veri sorununu ele alma ile ilgilidir; çünkü simülasyon modelleri, toplaması zor veya maliyetli olabilecek verileri sentezlemek için kullanılabilir. İkinci olarak, yüksek hesaplama maliyetine sahip karmaşık yüksek doğruluklu simülasyonlar için yaklaşımlar olarak da adlandırılan AI modellerinin kullanımıdır. Üçüncüsü, kontrol, sinyal işleme ve gömülü görüntü gibi uygulamalarda gömülü sistemlerde AI modellerinin kullanımıdır; burada simülasyon, tasarım sürecinin önemli bir parçası haline gelmiştir.

Mühendisler, daha etkili yapay zeka modelleri geliştirmenin yeni yollarını buldukları için, bu makale zamanın, model güvenilirliğinin ve veri kalitesinin zorluklarını çözmek için simülasyon ve yapay zekanın nasıl bir araya geldiğini keşfedecektir.

Makaleler


  • Kablosuz Ağ Tasarımında Yapay Zeka

    Kablosuz Ağlar için Yapay Zekanın Faydaları 5G’ye geçiş, mobil geniş bant ağlarının hız ve kalitesinin optimizasyonunun yanı sıra Endüstri 4.0 …
  • Low-Code Yaklaşımı ile Yapay Zeka

    Günümüzde Yapay Zeka’nın Yeri Günümüzde, yapay zeka teknolojisi hızla yaygınlaşmakta ve birçok sektörde önemli bir rol oynamaktadır. Yapay zeka…
  • Veriye Dayalı Yapay Zeka nedir?

    Veriye Dayalı Yapay zeka ,algoritmaların geliştirilmesi ve çalıştırılması için büyük miktarda veriye dayalı bir yaklaşımı ifade eder. Bu yaklaşım,…
  • Yapay Zeka ve Simülasyonun Kesişme Hikayesi

    Bugün yapay zeka (AI) yetenekleri ve kapsamı, teknoloji karmaşıklığı arttıkça sürekli genişliyor. Bu nedenle, mühendisler sistemlere yapay zekayı …
  • Açıklanabilir Yapay Zeka’nın Önemi

    Yapay Zeka Nedir? Yapay Zeka (AI), insan zekasının simülasyonudur ve bir bilgisayar veya sistemde çevresini algılamak, kararlar almak ve harek…
  • Antenna and RF System Design Using MathWorks Tools

    Bu çalışma, MathWorks’ün Antenna Toolbox’ını kullanarak iki farklı antenin tasarımını ve uygulamasını araştırmaktadır. İlk olarak bir MIFA anten t…
  • Elektrik Motorları, Sürücüleri ve Kontrolcüleri

    Elektrik motorları, modern endüstride yaygın olarak kullanılan elektrik enerjisini mekanik enerjiye dönüştüren önemli bir bileşendir. Motorların v…
  • MATLAB ile Predictive Maintenance (Kestirimci Bakım) Uygulamaları Geliştirme Süreci

    Üretim sektöründe makinelerin ve ekipmanların beklenmedik arızaları, maliyeti yüksek bakım/onarım giderlerine sebep olmaktadır. Üretimde süreklili…
  • Elektrifikasyon

    Elektrik enerjisi, hiç kuşkusuz insan hayatının vazgeçilmez en önemli unsurlarındandır. Kullanılan ve gelişen teknoloji ile elektrik enerjisine du…
  • Havacılık ve Savunma için Yazılım Tasarım Doğrulaması 2.Kısım

    Havacılık ve savunma şirketleri, en önemli emniyet kritik yazılım geliştirme süreçlerinde prototipten son ürüne kadar tüm seviyelerde MATLAB ve Si…
  • Havacılık ve Savunma için Yazılım Tasarım Doğrulaması

    Havacılık ve savunma şirketleri, en önemli emniyet kritik yazılım geliştirme süreçlerinde prototipten son ürüne kadar tüm seviyelerde MATLAB ve Si…
  • Model Tabanlı Sistem Mühendisliği İçin MATLAB ve Simulink

    Mühendisler, sistem karmaşıklığını yönetmek, iletişimi geliştirmek ve optimize edilmiş sistemler üretmek için model tabanlı sistem mühendisliği (M…
Kurumsal e-bültenimize abone olarak FİGES hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sosyal Medya'da FİGES
FİGES Facebook
FİGES Twitter
FİGES Linkedin
FİGES Instagram

© FİGES A.Ş. Tüm hakları saklıdır. Tasarım ordek.co.