Skip to main content

Metal Ergitmeli 3D Printer

Metal 3D Printer, 3 boyutlu olarak tasarlanmış sanal bir nesnenin polimer, kompozit, reçine gibi malzemelerden ısıl veya kimyasal işlemden geçirilerek üretilme işlemini gerçekleştirir. Bu işlemi gerçekleştiren cihazlara ise üç boyutlu yazıcı adı verilir. Baskılar birçok türde hammaddenin kullanılması ile yapılabilir.

Normal kullanıcı bazında en yaygın kullanımı olan hammadde PLA ve ABS adı verilen sert plastiklerdir. Değişik türlerde ve tekniklerde baskı yapabilen üç boyutlu yazıcılar vardır. En yaygın kullanıma sahip olan üç boyutlu yazıcıların çalışma prensibi bilgisayar ortamında hazırlanmış herhangi bir üç boyutlu bir nesnenin sanal olarak katmanlara bölünmesine ve her bir katmanının eritilen hammadde dökülerek üst üste gelecek şekilde basılmasına dayanır.

3D baskı teknolojisi ile ihtiyaç duyduğunuz bir aparat basabilir, 3D tarayıcı ile taradığınız bir cismin çıktısını alabilirçizdiğiniz bir tasarımı prototipleyebilirhatta kendi ürününüzü oluşturabilirsiniz. 

figes 3d yazıcı, metal 3d printer, metal printer, ergitmeli printer
Metal 3D Printer

Yeni makineleri ile Katmanlı İmalat alanında yerli sanayiye güç veren FİGES, kendi alanında lider lazer, galvo tarayıcı ve eyleyicilerin kullanıldığı FLS 200 seri makinesini, Katmanlı İmalat alanında dünyanın önde gelen markaları ile rekabet edebilir şekilde geliştirmiştir. 

Özellikler

  • Yüksek güçlü lazer ünitesi  
  • Özel ihtiyaca göre 5-100 mikron arası büyüklükte toz ile geniş çalışma alanı  
  • Proses izleme  
  • Korumalı metal ergitme odası    
  •  

Geniş Ürün Yelpazesi 

FLS 100 ve FLS 200 serilerinde 250 Watt, 500 Watt ve 1kW güçlerinde lazerler kullanılmaktadır ve bu makineler ile 100*100*100 mm, 300*300*300 mm ve 500*500*500 mm’lik hacimlerde üretim yapılmaktadır. Özellikle kuyumcular ve diş hekimlerine yönelik olarak tasarlanmış olan FLS 300 serisi ürün grubunda 20x20x20mm ve 70x70x70mm hacimlerinde üretim yapabilmeyi sağlayan iki farklı model makine bulunmaktadır.

Yerli üretim 3D Printer

Katmanlı İmalat alanında yerli sanayinin katılımını da teşvik eden FİGES, FLS 100 serisinde %100 yerli üretim hedeflerken, aynı zamanda kendi alanında lider lazer, galvo tarayıcı ve eyleyicilerin kullanıldığı FLS 200 serisinde bulunan makinelerini Metal Lazer Sinterleme alanında dünya devlerinin arasında konumlandırmaktadır. 

FLS 100 ve FLS 200 serisinde benzer ebatlarda ve lazer güçlerinde sanayiye yönelik makineler üretilirken, FLS 300 serisinde masaüstü, kişisel kullanım için tasarlanmış makineler üretilmektedir.   

3D Yazıcı Tarihi 

İlk 3D yazıcı teknolojisi Charless Hull tarafından 1984 yılında ortaya çıkmıştır. 1986 yılında 3D Systems adlı ilk 3D yazıcı şirketinin kurulmasıyla yeni bir sektör doğmuştur. 90’lı yıllarda bu teknoloji hızla ilerlemiş, Amerika’da ilk renkli baskı alınmıştır. 2005 yılında başlayan ve 2007 yılında ilk açık kaynak kodlu, kendi parçalarını dahil prototipleyebilen yazıcıları çıkaran RepRap projesi ile 3D yazıcılar evlerimize kadar ulaşmıştır. Bu girişimin amacı maliyeti azaltarak kullanımı yaygınlaştırmaktı ve günümüzde ne kadar büyük bir başarıya ulaştığını görebiliyoruz.

3D Yazıcılar Nasıl Çalışır? 

3D yazıcılar, katmanlı imalat (Additive Manufacturing) diye nitelendirilen bir üretim yöntemi ile çalışırlar. Baskı için birçok hammadde kullanılsa da genellikle filament diye nitelendirilen termo plastik materyaller kullanılır.

Kurumsal e-bültenimize abone olarak FİGES hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sosyal Medya'da FİGES
FİGES Facebook
FİGES Twitter
FİGES Linkedin
FİGES Instagram

© FİGES A.Ş. Tüm hakları saklıdır. Tasarım ordek.co.