Skip to main content

Endüstriyel Otomasyon Makineleri

Üretim, test ve güç üretimi uygulamalarında kullanılan ekipmanların üreticileri; mekanik, elektrik, kontrol ve sinyal işleme sistemleriyle entegre olan gömülü uygulamaları geliştirmek için zorluklarla karşı karşıyadırlar. İleriye dönük şirketler, sistem düzeyinde tasarım gerçekleştirme yöntemlerini yeniden tanımlamak için Model Tabanlı Tasarıma yöneliyorlar.

Model Tabanlı Tasarım, endüstriyel ekipman üreticilerinin, çeşitli mühendislik gruplarına net tasarım yönü sağlayan Simulink modelleri şeklinde yürütülebilir özellikler oluşturmalarını sağlar.

Modelleri paylaşmak, geliştirme sürecinin odağını; tasarımdan donanıma kadar modelleri değiştirerek prototiplere yatırım yapmadan önce etki alanları arasında erken doğrulamayı mümkün kılar. Makine üreticileri daha sonra hatayı ve yeniden çalışmayı azaltmak, kodu tasarıma bağlamak ve yazılım mühendislerinin yazılım mimarisine odaklanmalarını sağlamak için kod oluşturma teknolojisinden yararlanır.

Endüstriyel Otomasyon Makineleri

Güç Dönüştürme ve Kontrol Ekipmanları

Gücü dönüştürmek ve düzenlemek otomasyon ve taşımacılıkta anahtar teknolojilerdir. Uygulamalar motor kontrolü, voltaj regülasyonu ve güç invertörleri için elektrikli sürücüleri içerir. Katı hal güç elektroniğindeki ilerlemeler, mühendislerin her zamankinden daha yüksek güç aralıklarını modüle eden ve dönüştüren ekipman geliştirmelerini sağlar. Bu cihazlar daha düşük enerji kullanımı, daha fazla elektrik verimliliği ve gelişmiş güç aktarımı için kritik öneme sahiptir.

Model Tabanlı Tasarım, mühendislerin güç elektroniği ve elektrik kontrol ve sinyal işleme algoritmalarını modellemesine izin vererek bu bileşenleri tasarlama çabasını azaltmaya yardımcı olur. Masaüstü ve gerçek zamanlı simülasyon, gerçek donanımda gerçekleştirmek için genellikle çok riskli veya pahalı olan birden fazla çalışma koşulunda test yapılmasına olanak tanır. Otomatik kod oluşturma, gömülü kodu uygulama çabasını azaltır ve hesaplama verimliliğini sağlamaya yardımcı olur.

Bir Sondaj Ekipmanının Dijital İkizi: Ekipman Performansını Tahmin Etmek için Simulink’i Kullanma

Endüstriyel Robotik ve Üretim Ekipmanları

Endüstriyel üretim ekipmanlarının performansını artırmak ve maliyetlerini azaltmak çok önemlidir. Makinenin kütlesini azaltan bir yaklaşım, genellikle makinenin sertliğini ve hareketi doğru bir şekilde kontrol etme yeteneğini etkiler. Buna ek olarak, makineler karmaşıklık içinde büyüdükçe ve birden fazla hareket ekseni sağladıkça, elektrik, mekanik ve kontrol sistemlerinin entegrasyonunun analizi ve optimizasyonu genellikle tam bir prototip oluşturuluncaya kadar ertelenir. Bu aşamada bulunan herhangi bir sorun, bir projeyi aylara kadar geri getirebilirken, yeniden oluşturma ve tekrar testi bütçeyi etkileyebilir.

Model Tabanlı Tasarım, mühendislerin elektrik, mekanik ve kontrol sistemlerinin dinamik etkileşimini ve gömülü yazılım üzerindeki etkisini değerlendirip optimize edebilecekleri mekatronik sistem düzeyinde bir simülasyon geliştirmelerini sağlar. MATLAB ve Simulink’in kod oluşturma özelliğini kullanarak, geliştiriciler kontrol veya sinyal işleme gömülü yazılımı test etmek için gerçek zamanlı simülasyonlar oluşturabilir.
Endüstriyel Robotik ve Üretim Ekipmanları
Süreç Otomasyon Sistemleri ve Endüstriyel Kontrol Ekipmanları

Süreç Otomasyon Sistemleri ve Endüstriyel Kontrol Ekipmanları

Esnek ve doğru süreç otomasyon sistemleri, işleme ve üretim operasyonlarının karlılığı için kritik öneme sahiptir. Sistem tasarımcıları, uygulamadan önce çözümlerini doğrulamak için genellikle simülasyona güvenir.

Modern kontrol sistemleri (DCS) gelişmiş kontrol ve izleme işlevselliği sunar. Çok değişkenli kontrol, PID kontrolü, bulanık mantık ve sinir ağları için MathWorks yazılımı, otomasyon sistemi tasarımcılarının esnek bir masaüstü prototipleme ortamı sağlayarak bu modern uygulamaları geliştirmelerine yardımcı olur. MATLAB ve Simulink kullanılarak bu uygulamalar, çalışma ve üzgün koşulları temsil eden proses modellerine karşı sahada test etmek için çok maliyetli veya güvensiz olabilir. Hem MATLAB hem de Simulink, manuel çeviri hatalarını ortadan kaldırmak ve DCS’nin dağıtımını kolaylaştırmak için ANSI / ISO uyumlu C kodu üretimi sunar. Geliştiriciler, MATLAB veya Simulink’te çalışan işlem simülasyonlarına bağlanmak için OPC Toolbox ™ kullanarak DCS’de çalışan uygulamalarını doğrulayabilirler.

Kullanıcı Hikayesi:  Mondi, Makine Öğrenimi ile Üretim Süreçleri İçin İstatistik Tabanlı Sağlık İzleme ve Öngörücü Bakım Uygulaması Gerçekleştiriyor

Enerji Üretim ve İletim Ekipmanları

Çevre kirliliğine duyulan endişe ve fosil yakıtların azalan bulunabilirliği, enerji üretimi ekipman üreticilerini rüzgar enerjisi ve güneş enerjisi üretimi gibi yeni teknolojilere yatırım yapmaya yönlendiriyor. Bu teknolojiler hem üretim hem de iletim ekipmanı tedarikçilerine yeni karmaşıklık seviyeleri getiriyor. Geleneksel güç şebekesi hızla kullanıcı ve sağlayıcılar arasında akıllı bir şebekeye dönüşmektedir. Güç şebekesinin güvenilirliğini sağlamak, ekipmanın güvenli çalışmasını kontrol etmek için yüksek güçlü elektroniklere dayanan yenilikçi sistemler geliştirmek için ekipman tedarikçilerine daha fazla yük bindirmektedir. 

Model Tabanlı Tasarım, ekipman üreticilerinin dünyanın artan güç taleplerinin güvenli ve güvenilir çalışmasını sağlamak için gerekli kontrol ve sinyal işleme algoritmalarını geliştirmeleri için elektrik, elektromekanik, kimyasal ve diğer alanların modellenmesine ve simüle edilmesine yardımcı olur. Önde gelen rüzgar türbini üreticilerinden ultra yüksek gerilim iletim ekipmanı geliştiren şirketlere kadar, mühendisler ürünlerinde gömülü sistemleri tasarlama, test etme ve uygulamalarına yardımcı olan yazılımı sağlamak için The MathWorks’e yöneliyorlar.

Model Tabanlı Tasarım ile Sanal Devreye Alma teknik makalesini inceleyin.

Kurumsal e-bültenimize abone olarak FİGES hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sosyal Medya'da FİGES
FİGES Facebook
FİGES Twitter
FİGES Linkedin
FİGES Instagram

© FİGES A.Ş. Tüm hakları saklıdır. Tasarım ordek.co.