Şubat
Geliştirme süreçlerinde etkinlik, doğruluk ve güvenilirlik sağlamak isteyen mühendisler için özel olarak tasarladığımız Model Tabanlı Tasarım Webinar Serisi başlıyor!
Hangi sektörde olursanız olun, bu serideki oturumlar, proje geliştirme sürecinize çözümler sunacaktır!
Webinar Hakkında
Bu seride, model tabanlı tasarımın tüm adımlarını kapsayan, her biri soru-cevap bölümü dahil 45 dakika sürecek 7 farklı oturum sizleri bekliyor.
Neden Katılmalısınız?
Bu webinar serisi, çok alanlı fiziksel sistemlerin modellemesini yapmak isteyen tüm mühendisler için tasarlanmıştır. Model tabanlı tasarım sürecinin tüm aşamaları teorik olarak ele alınacak, pratik demo örnekleri ile pekiştirilecektir.
- Tasarım süreçlerinin ilk adımı olan gereksinim yönetimi ve analizi
- Modern sistemlerin tasarımında modern tabanlı yaklaşımın rolü
- Tasarladığınız modellerin kalitesini ve doğruluğunu sağlama yöntemleri
- Model ve kodların gereksinimleri karşılama oranını ölçme teknikleri
- Kodlama süreçlerinde hızlı ve hatasız çözümler geliştirme
- Kodlarınızın doğruluğunu ve güvenilirliğini artırma yöntemleri
- Sistem tasarımından entegrasyona kadar her adımı test etme
Nasıl Kaydolabilirsiniz?
Her oturum için ayrı kayıt yaptırabilirsiniz. Kendi alanınızda fark yaratmak ve gelişim sağlamak için siz de bu webinar serisine katılın!
Etkinlik Ajandası
-
Tarih Saat Etkinlik Adı Konuşmacı Link 06.02.202514:00-14:45Gereksinimlerin Yönetimi ve AnaliziMeltem FıstıkçıoğluWebinar Kaydını İzle 12.02.202514:00-14:45Model Tabanlı Sistem ve Yazılım Mimarisi TasarımıAylin Edgü13.02.202514:00-14:45Statik Model AnaliziAmmar Beğen19.02.202514:00-14:45Gereksinim Tabanlı Test ve Kapsam (Coverage) AnaliziYiğit YıldırımWebinar Kaydını İzle 20.02.202514:00-14:45Gömülü Sistemler için Okunabilir ve Taşınabilir Kod ÜretimiBurak Ali Arslan25.02.202514:00-14:45Statik ve Dinamik Kod AnaliziMurat AtlıhanEtkinliğe Kayıt Ol 27.02.202514:00-14:45SIL, PIL ve HIL Testleri: Entegre Test ve Doğrulama YaklaşımlarıMurat ÖrmeciEtkinliğe Kayıt Ol -
06.02.2025 14:00-14:45
Gereksinimlerin Yönetimi ve Analizi
Konuçmacı: Meltem Fıstıkçıoğlu
Bu sunumda MATLAB ve Simulink’te gereksinimlerin nasıl yönetileceği, analiz edileceği ve raporlanacağı ele alınacaktır. Gereksinimleri İçe Aktarma ve Yazma, Model Gereksinimleri, Gereksinim İzlenebilirliği, Kapsam ve Etki Analizi gibi konu başlıklarına değinilecektir.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümündeki lisans eğitimini tamamlamıştır. Bu süreçte çeşitli disiplinlerdeki teknik seçmeli derslere katılım sağlamıştır. Üniversite bünyesindeki elektromobil takımında uzun yıllar prototip geliştirme ve üretim süreçlerinde özellikle elektronik sistemlerdeki çeşitli birimlerde mentör olarak görev almıştır. Savunma Sanayii’de Elektrik Elektronik Kontrol ve Gömülü Sistemler departmanında EGUS, motor analiz&performans ve test, HIL&çevresel testler, gereksinim yönetimi gibi süreçleri içeren stajına ek olarak üniversitede Intelligent Kontrol Sistemler alanında Deep Reinforcement Control uygulamaları özelinde staj deneyimi olmuştur. Semi autonomous quadcopter ve simulatörü, robotel projesi, güneş enerjili köpek kulübesi gibi çeşitli projelerde görev almıştır. Otomotiv, havacılık alanlarında başlıca olmak üzere elektrifikasyon, kontrol sistem tasarımı, sistem modelleme ve simülasyonu, test, verification& validation özelinde çeşitli çalışmalar yürütmektedir. FİGES’te Sistem Modelleme ve Kontrol Mühendisi olarak çalışmaktadır.
12.02.2025 14:00-14:45Model Tabanlı Sistem ve Yazılım Mimarisi Tasarımı
Konuçmacı: Aylin Edgü
Bu sunumda, model tabanlı tasarım yaklaşımıyla System Composer ile sistem ve yazılım mimarisinin nasıl oluşturulacağı, gereksinimlerin nasıl yönetileceği ve olası hata senaryolarının nasıl analiz edileceği ele alınacaktır.
Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünde lisans derecesi ile eğitimini tamamlamıştır. Uzmanlık alanları arasında uzay ve hava araçlarının uçuş dinamikleri, kontrol sistemi tasarımı ve modellemesi bulunmaktadır.Çalışmaları, özellikle uydu yönelim ve kontrol, sistem modelleme, uçuş dinamikleri ve kontrol teorisi gibi uzay mühendisliği alanlarında yoğunlaşmaktadır. İtki vektör kontrollü (TVC) roket modellemesi konusunda Güdüm Kontrol Mühendisi olarak deneyimi mevcuttur. FİGES’te Sistem Modelleme ve Kontrol Mühendisi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
13.02.2025 14:00-14:45Statik Model Analizi
Konuçmacı: Ammar Beğen
Bu sunumda, Simulink Check ve Simulink Design Verifier kullanarak yapılan statik model analizi ele alınacaktır. Model kalitesinin değerlendirilmesi, standartlara uyumluluk denetimi, ölü kod ve mantıksal hata tespiti gibi konular incelenecektir.
İstanbul Teknik Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini tamamlamıştır. Aktif olarak Yıldız Teknik Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Kontrol sistem tasarımı, sistem modelleme ve simülasyonu, otomotiv kontrol sistemleri alanlarında çalışmalar yürütmektedir. Şu anda FİGES’ te Sistem Modelleme ve Kontrol Mühendisi olarak çalışmaktadır.
19.02.2025 14:00-14:45Gereksinim Tabanlı Test ve Kapsam (Coverage) Analizi
Konuçmacı: Yiğit Yıldırım
Bu sunumda model tabanlı tasarım yaklaşımıyla oluşturulan yazılımın, gereksinim tabanlı test süreçlerinin nasıl yönetileceği ve yazılımın kapsam analizinin detayları anlatılacaktır.
İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği alanında lisans derecesini tamamlamıştır. Ağırlıklı olarak savunma sanayi projelerinde görev almıştır. Füze arayıcı başlık projelerinde Tasarım Mühendisi rolüyle ve Kule ve Silah Sistemi projesinde Elektromekanik Kontrol Sistemleri Tasarım Mühendisi rolüyle mekanizma tasarımı ve üretimi, kontrol algoritmaları geliştirme, test ve analiz konularında çalışmıştır. Model tabanlı tasarım, dinamik sistem modelleme ve kontrol sistemleri alanlarında uzmanlık kazanmıştır. FİGES’te Uzman Sistem Modelleme ve Kontrol Mühendisi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
20.02.2025 14:00-14:45Gömülü Sistemler için Okunabilir ve Taşınabilir Kod Üretimi
Konuçmacı: Burak Ali Arslan
Bu sunumda, model tabanlı tasarım yaklaşımının kod üretim tarafı olan bölümlerinden bahsedilecektir.
İstanbul Teknik Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Aynı bölümde Yüksek Lisansına devam etmektedir. Simülasyon Sistemleri ve Gömülü Yazılım alanlarında uzmanlık kazanmıştır. İnsansız hava araçları uçuş kontrol sistemleri otopilot ve alt sistemlere ait gömülü yazılım geliştirmelerine ek olarak donanım çevrim simülasyon sistem modellenmesi görevlerini üstlenmiştir. Ayrıca döner kanatlı hava araçları için görsel tabanlı navigasyon, güdüm algoritmaları geliştirmeleri ve yazılım çevrim simülasyon sistemi ile geliştirilen projelerin liderliğini üstlenmiştir. FİGES’te Gömülü Sistemler Kıdemli Uzman Mühendis olarak çalışmaktadır.
25.02.2025 14:00-14:45Statik ve Dinamik Kod Analizi
Konuçmacı: Murat Atlıhan
Bu sunumda Polyspace ürünleri ile Statik ve Dinamik Kod Analizinin nasıl yapabileceği anlatılacaktır.
Mekatronik Mühendisliği alanında Lisans, Makine Mühendisliği, Sistem Dinamiği ve Kontrol alanında yüksek lisans derecesi ile eğitimini tamamlamıştır. Sistem modelleme ve kontrol, emniyet kritik sistemler için yazılım geliştirilmesi ve doğrulanması gibi alanlarda uzmanlık kazanmıştır. FİGES’te Sistem Modelleme ve Kontrol Takım Lideri olarak çalışmaktadır.
27.02.2025 14:00-14:45SIL, PIL ve HIL Testleri: Entegre Test ve Doğrulama Yaklaşımları
Konuçmacı: Murat Örmeci
Bu sunumda, model tabanlı tasarım sürecinde SIL, PIL ve HIL testlerinin aşamaları ve bazı uygulamaları bulunacaktır.
Dokuz Eylül Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği alanında Lisans eğitimini tamamlamıştır. Elektronik devre tasarımı, makina kontrolü tasarımı, sistem modelleme, havacılık standardında sistem tasarımı gibi alanlarda çalışmıştır. Model tabanlı tasarım ve kod dönüşümü alanlarında uzmanlık kazanmıştır. FİGES’te Uzman Gömülü Sistem Mühendisi olarak çalışmaktadır.
MATLAB & Simulink
Kurumsal e-bültenimize abone olarak FİGES hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.Sosyal Medya'da FİGES© FİGES A.Ş. Tüm hakları saklıdır. Tasarım ordek.co.
Bu web sitesini kullanarak, Gizlilik Politikamızda açıklandığı gibi çerez politikasını kabul etmiş olursunuz.Kabul EdiyorumGizlilik politikası