Skip to main content

Sinyal İşleme

Sinyal işleme mühendisleri, sinyalleri analiz etmek, algoritma oluşturmak ve gerçek zamanlı sinyal işleme sistemleri oluşturmak için gelişimin tüm aşamalarında MATLAB ve Simulink kullanabilirler. MATLAB ve Simulink sunduğu özellikler:

  • Zaman serisi verilerinin analizi ve ön işlemesi, spektral ve zaman-frekans analizi ve sinyal ölçümleri için fonksiyonlar ve uygulamalar.
  • Temel FIR ve IIR filtrelerinden uyarlamalı, multirate, multistage tasarımlara kadar dijital filtreleri (FIR ve IIR) tasarlamak, analiz etmek ve uygulamak algoritmalar 
  • Sinyal işleme sistemlerini programların ve blok diyagramların bir kombinasyonu ile modellemek ve simüle etmek için bir ortam 
  • Sabit nokta davranışını modelleme ve gömülü işlemciler, FPGA’lar ve ASIC’lere dağıtmak için otomatik olarak C / C ++ veya HDL kodu oluşturma fonksiyonları.
  • Makine öğrenimi ve derin öğrenme iş akışlarını kullanarak sinyaller ve sensör verileri üzerinde tahmine dayalı modeller geliştirmek için araçlar

Sinyal Analizi ve Ölçümleri

MATLAB ve Simulink, kodları manuel olarak yazmak zorunda kalmadan kalıpları ve eğilimleri tespit etmek için sinyalleri zaman, frekans ve zaman-frekans alanlarında görselleştirmek ve önceden işlemek için uygulamaları kullanarak sinyalleri analiz etmenize yardımcı olur. İletişim, radar, ses, tıbbi cihazlar ve IoT gibi farklı uygulamalarda alana özgü algoritmaları kullanarak sinyalleri ve sinyal işleme sistemlerini karakterize edebilirsiniz. 

Filtre Tasarımı ve Analizi

Temel tek oranlı alçak geçiren veya yüksek geçişten multirate, multistage ve uyarlanabilir filtreler dahil daha gelişmiş FIR ve IIR tasarımlarına kadar dijital filtreler tasarlayıp ve analiz edebilirsiniz. Stabilite ve faz doğrusallığı dahil olmak üzere, büyüklüğü, fazı, grup gecikmesini ve dürtü yanıtını görselleştirebilir, ayrıca filtre performansını değerlendirebilirsiniz. Filtre tasarımları, farklı dahili yapıların ve sabit nokta veri türlerinin etkilerini değerlendirmek için analiz edilebilir ve simüle edilebilir. Ayrıca gömülü yazılım veya donanım uygulamaları da oluşturabilirler. Gelişmiş ve uygulamaya özgü kullanım durumları için, dalgacık tabanlı filtre kümeleri, algısal aralıklı filtre kümeleri veya kanal oluşturucular gibi önceden tasarlanmış filtrelerden ve filtre kümelerinden yararlanabilirsiniz.

Sinyal İşleme için Model Tabanlı Tasarım

Sinyal işleme sistemlerini tasarlarken, blok diyagramları ve dil tabanlı programlamanın bir kombinasyonunu kullanabilirsiniz. Modelleme, simülasyon, erken doğrulama ve kod oluşturma için sinyal işleme sistemlerine Model Tabanlı Tasarım uygulamak için Simulink’i kullanabilirsiniz. Temel sinyal işleme, ses, analog karışık sinyal ve RF, kablolu ve kablosuz iletişim ve radar sistemleri için uygulamaya özel algoritmalara sahip blok kitaplıklarını kullanabilirsiniz. Spektrum ve lojik analizörleri, constellations ve eye diyagramları dahil olmak üzere sanal scope kullanarak simülasyonlar sırasında canlı sinyalleri görselleştirebilirsiniz. 

Kurumsal e-bültenimize abone olarak FİGES hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sosyal Medya'da FİGES
FİGES Facebook
FİGES Twitter
FİGES Linkedin
FİGES Instagram

© FİGES A.Ş. Tüm hakları saklıdır. Tasarım ordek.co.