Nesnelerin İnterneti
- Giriş
- MATLAB&Simulink
- Uygulama Alanları
- Nesnelerin İnterneti
IoT Uygulamaları için MATLAB & Simulink
MATLAB ve Simulink, kestirimci bakım, işlem optimizasyonu, denetimli kontrol ve daha birçok konuda IoT uygulamaları tasarlamanıza, bu uygulamalar için prototip oluşturmanıza ve bu uygulamaları dağıtmanıza yardımcı olabilir.
- Bulut depolama, ilişkisel ve ilişkisel olmayan veri tabanları veya REST, MQTT ve OPC UA gibi protokoller için hazır fonksiyonları kullanarak canlı veya depolanmış veriye erişip bu veriyi işleyebilirsiniz.
- Veri temizleme, makine öğrenmesi, derin öğrenme, bilgisayarlı görü ve optimizasyon gibi konular için önceden oluşturulmuş binlerce fonksiyon ile hızlı bir şekilde özel IoT analizi ve algoritmaları tasarlayabilirsiniz. Bunun için mevcut fonksiyonları kullanmanın yanında, bu fonksiyonları özelleştirebilir veya kendi fonksiyonunuzu oluşturabilirsiniz.
- Bağlantılı nesnelerinizi anlamak, bu nesnelerin kontrolünü sağlamak, optimize etmek ve dijital ikizler oluşturmak için veri odaklı fiziksel modeller geliştirebilirsiniz.
- C/C++, HDL, PLC, GPU, .NET veya Java tabanlı yazılım bileşenlerini otomatik olarak oluşturarak MATLAB analizlerinizi ve Simulink modellerinizi bu yazılım bileşenlerinde dağıtabilirsiniz.
- Daha küçük ölçekli sistemlerin prototipini oluşturmak ve bu prototipi işlevsel hale getirmek için MATLAB ile entegre çalışabilen hazır bir IoT platformu olan ThingSpeak ‘i kullanabilirsiniz.
Gerçek Zamanlı ve Depolanmış Veriye Erişim
Veriye Dayalı Fiziksel Tabanlı Dijital İkizler Oluşturma
MATLAB ile endüstriyel akıllı makinenizden gelen verileri kullanarak bir model oluşturabilirsiniz. Multi-domain modelleme araçlarını kullanarak fiziksel bir model oluşturmak için Simulink’i de kullanabilirsiniz. Veriye bağlı fiziksel modellerin, dijital ikiz gibi davranan bir nesneden aldığı veriler kullanılarak parametre ayarlamaları yapılabilir. Bu dijital ikizler; tahmin, anormallik tespiti, hata izolasyonu ve daha birçok amaç için kullanılabilir.