Skip to main content

Karışık Sinyal Sistemleri

Karışık Sinyal Analizi

Davranışsal modelleme, hızlı tasarım araştırması, ön tasarım analizi ve karışık sinyalli sistemlerin doğrulanması için MATLAB ve Simulink kullanabilirsiniz. 

Karışık sinyalli entegre devreler (IC’ler) tasarlamaya başlamak için PLL’lerin ve ADC’lerin Karışık Sinyalli Blok Kümesi modellerini kullanabilirsiniz. Yapı blokları veri sayfası özellikleriyle karakterize edilir ve analog bozukluklar içerir. Analiz araçları ve ölçüm testbench’leri, doğrulama çabasını azaltmanıza yardımcı olur.

PCI Express, USB, DDR ve Ethernet gibi yüksek hızlı bağlantıların tasarımı ve analizi için, kanal eşitleme şemanızı oluşturmak ve değerlendirmek ve kanal simülasyonu için otomatik olarak IBIS-AMI modelleri oluşturmak için SerDes Toolbox kullanabilirsiniz. 

MATLAB ve Simulink ile yapabileceğiniz bazı çalışmalar: 

  • PLL’ler, DAC’ler, ADC’ler, SerDes, SMPS ve diğer karışık sinyalli sistemlerin davranış modellerini oluşturabilirsiniz.
  • Yukarıdan aşağıya bir metodolojiyi izleyerek analog-dijital tasarım değiş tokuşlarını değerlendirebilirsiniz.
  • Birlikte simülasyon yoluyla veya SystemVerilog modülleri ve IBIS-AMI modelleri oluşturarak sistem düzeyindeki modelleri EDA araçlarına bağlayabilirsiniz. 
  • Test çipleri üretmeden önce analog / dijital donanım ve kontrol lojik tasarımları doğrulayabilirsiniz.
Karışık Sinyal Sistemleri

Karışık Sinyal Analizi

MATLAB, elektronik tablolardan veya C / C ++ gibi geleneksel programlama dillerinden daha fazla analiz ve görselleştirme fonksiyonları sağlar. Ancak mevcut yatırımlarınızdan vazgeçmek zorunda değilsiniz; MATLAB, Microsoft Excel ve C / C ++ ile çalışır.

Karışık Sinyal Yukarıdan Aşağıya Tasarım

Daha hızlı tasarım ve doğrulama sağlamak için davranışsal modelleri ve ölçüm testbechleri kullanabilir ve detaylandırabilirsiniz. Simulink’te, analog devreleri farklı seviyelerde kontrol lojik ve dijital donanımla birlikte simüle edebilirsiniz.

MATLAB ve Simulink ürünleri, analog elektroniği olarak tanımlayan bu görevleri, transfer fonksiyonu soyutlama seviyesinde sürekli zamanlı sinyaller kullanarak gerçekleştirmenizi sağlar veya Simscape Electrical kullanarak voltajları ve akımları ve RLC öğeleri, op-amp’ler ve anahtarlar gibi bileşenleri modellemenize olanak sağlar.

Dijital elektroniği, kayan nokta doğruluğunu kullanarak algoritmik düzeyde tanımlayabilirsiniz veya rastgele seçilmiş sabit noktalı veri türlerini kullanarak bit- accurate simülasyonları gerçekleştirebilirsiniz. Son olarak, ASIC’leri ve FPGA’leri hedeflemek için sentezlenebilir HDL kodu oluşturun.

MATLAB fonksiyonları veya Stateflow kullanarak algoritmik düzeyde kontrol mantığını ve durum makinelerini tanımlayabilirsiniz. Sabit nokta veri türlerini kullanabilir ve gömülü C / C ++ kod oluşturmayı kullanarak mikro denetleyicileri hedef alıp almayacağınıza veya ASIC’leri ve FPGA’ları hedeflemek için sentezlenebilir HDL kodu oluşturup oluşturmayacağınıza karar verebilirsiniz.

Karışık Sinyal Yukarıdan Aşağıya Tasarım

Karışık Sinyal Doğrulama

Sistem düzeyindeki modeller, tasarım akışındaki sonraki aşamalara bağlanmalıdır. MATLAB ve Simulink modellerinizi kullanarak SPICE modellerini, HDL kod veya donanımınızı test edebilirsiniz.

Eş simülasyon, farklı araçlar arasındaki çalışma zamanı bağlantısıdır; her simülasyon zaman adımında, araçlar arasında veri alışverişi yapılır ve bir modeli simüle etmek için birlikte çalışmalarına olanak tanır. Analog etki alanında, Cadence ® Virtuoso ® AMS Designer, Simulink’e Eş simülasyon bağlantıları sağlar. Dijital alanda, HDL Verifier döngü içi test için üçüncü taraf HDL simülatörlerine ve FPGA kartlarına bağlantılar sağlar.

Fonksiyonel doğrulama ortamlarında regresyon testi ve yeniden kullanım için, MATLAB algoritmalarını ve Simulink modellerini DPI-C arayüzünden yararlanarak SystemVerilog modülleri olarak dışa aktarabilirsiniz.

Verileri daha etkili bir şekilde görselleştirmek ve optimizasyon, makine öğrenimi veya derin öğrenme tekniklerini kullanarak davranış modellerini daha da iyileştirmek için IC simülasyon sonuçlarını MATLAB ile analiz edebilirsiniz.

Karışık-sinyal doğrulamasının son seviyesi, cihaz testidir. Bu aşamada, MATLAB ve Simulink, çeşitli test ekipmanlarıyla entegre olur ve modeller aracılığıyla test vektörleri oluşturan test sistemleri oluşturmanıza, test ekipmanını kontrol etmenize ve sonuçları analiz etmenize olanak tanır.

Kurumsal e-bültenimize abone olarak FİGES hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sosyal Medya'da FİGES
FİGES Facebook
FİGES Twitter
FİGES Linkedin
FİGES Instagram

© FİGES A.Ş. Tüm hakları saklıdır. Tasarım ordek.co.